Novinaru Jovi Martinoviću godinu i po zatvora zbog šverca droge

Viši sud u Podgorici osudio je danas novinara Jova Martinovića na godinu i po zatvora zbog učešća u međunarodnom švercu droge.

266

Duško Martinović, koji je priznao učešće u švercu, osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora. Igor Vušurović i Vaso Perović osuđeni su na dve godine i osam meseci, Branka Stanišić na godinu i tri meseca, Marko Šaković i Milan Marović na po godinu, a Junus Hadžibeti na dve godine i četiri meseca zatvora.

Jovo Martinović, koji sarađuje sa nekoliko inostranih medija, ranije je na suđenju kazao je da nije imao nikakav motiv da se bavi švercom droge, jer ima svoju međunarodnu karijeru.

Martinović je rekao da je sa optuženim Duškom Martinovićem, članom međunarodne kriminalne bande „Pink Panter“ i ostalima imao samo službene kontakte. On je na suđenju objasnio da je snimio dva dokumentarna filma sa Duškom Martinovićem, vezano za njegove aktivnosti u toj međunarodnoj kriminalnoj organizaciji.

Jovo Martinović je tokom istrage više od godinu dana boravio u pritvoru, iako su međunarodne novinarske organizacije tražile da bude pušten da se brani sa slobode, navodeći da su mu ugrožena elementarna ljudska prava.

Tokom suđenja i prvooptuženi Duško Martinović je rekao je da mu je novinar Jovo Martinović, rekao da „nema šanse“ da ga poveže sa osobama koje se u Albaniji bave nabavkom marihuane, jer na te stvari ne gleda dobronamerno, iako je on to od njega, kako je rekao, tražio.

Duško Martinović je priznao da je učestvovao u švercu droge ali je odbacio optužbe da je formirao kriminalnu organizaciju i naveo da ostali optuženi nemaju bilo kakve veze sa švercom droge i kriminalnim udruživanjem. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.