Novinarke dvostruko diskriminisane

VIDEO K9: Diskriminacija novinara u Srbiji je odavno evidentna, kao što je evidentno i ugrožavanje njihove bezbednosti, naročito onih pripadnika profesije koji rade za medije koji nisu u milosti partije koja je u tom trenutku na vlasti. Novinarke, uz to, trpe i rodnu diskriminaciju.

0
54

Pretnje, verbalni pa i fizički napadi na novinarke koje rade za medije koji se deklarišu kao nezavisni, učestali poslednih godina, imaju zajedničke osobine, navela je prof. dr Dubravka Valić Nedeljković u našem Otvorenom ekranu.

Napadane su i novinarke koje su u dnevnom novinarstvu, navela je Valić Nedeljković, koja pod napadom podrazumeva i nipodaštavanje pripadnica ove profesije na konferencijama za novinare.

Među političkom elitom, bez obzira da li se radi o poziciji ili opoziciji, nema onih koji su zaista stali u zaštitu novinarki kada je reč o bilo kakvoj vrsti napada.

Po ovom pitanju u Srbiji nema društvenog koncenzusa, smatra Valić Nedeljković, jer su i neprimerene reakcije velikog dela auditorijuma u ovim slučajevima, a razlog tome je nepostojanje medijske edukacije koja bi doprinela da novinarke budu zaštićene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.