“Novinari ne kleče” – protest i u Novom Sadu

VIDEO K9: Protest "Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane" biće održan danas u Novom Sadu i u još 12 gradova Srbije.

341

Medijski profesionalci okupiće se po treći put, sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističke uvrede upućene novinarki Zlatiji Labović.

Skupovi će početi u 19 sati u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Čačku, Boru, Mladenovcu, Lazarevcu, Kikindi, Vranju, Pančevu i Novom Pazaru.

Novinari će se okupiti u Novom Sadu na Trgu Slobode, u Beogradu ispred zgrade Vlade, u Nišu ispred Narodnog pozorišta, u Vranju kod zgrade Skupštine Grada, u Boru i Čačku ispred Doma kulture. U Kragujevcu okupljanje je zakazano na Trgu kod Krsta, u Kikindi ispred zgrade Skupštine Opštine, u Novom Pazaru kod Sebillja, u Pančevu na platou ispred Gradske uprave, u ispred zgrade Gradske opštine, a u Lazarevcu kod Rudarske česme.

Na protestnom okupljanju u Subotici proglas će biti pročitan i na mađarskom jeziku.

Prvi protest, “Novinari ne kleče/Smena Gašića” održan je u Beogradu 7. decembra, a drugi “Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade, održite obećanje”, 21. decembra u 10 gradova Srbije.

Premijer Aleksandar Vučić početkom decembra izjavio je da će pokrenuti proceduru za Gašićevu smenu, ali to još nije učinio, te Gašić i dalje obavlja ministarske dužnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.