Novih 150,4 miliona dinara za škole i vrtiće

VIDEO K9: Za škole, domove za učenike i predškolske ustanove u Vojvodini izdvojeno je novih 150,4 miliona dinara. Ugovore za investicije u oblast obrazovanja uručio je danas predsednik Pokrajinske vlade.

0
366

Sredstva ukupne vrednosti 150,4 miliona dinara su dobile 53 ustanove – osnovne i srednje škole, predškolske ustanove i domovi učenika, za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata.

“Ova godina je za nas tek počela i ovih 150 miliona dinara je prva faza u realizaciji važnih investicija“, rekao je Igor Mirović i dodao da će jedan deo poslova raditi Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije sa kojom je Pokrajinska vlada uspostavila punu koordinaciju, dok će deo poslova raditi lokalne samouprave.

U julu će, prema njegovim rečima, biti raspisan novi konkurs sa novim sredstvima. Mirović je dodao da ovaj program u Vojvodini neće biti završen sve dok se u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i učeničkim domovima u Vojvodini ne saniraju i rekonstruišu objekti i obezbedi energetska efikasnost.

Uporedo sa tim, kako je naveo, radi se i na tehničkom osavremenjavanju obrazovnih ustanova.

Iz pokrajinskog budžeta prošle godine su podržana 122 projekta i izvedeni su radovi u 109 ustanova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.