Novi znakovi sa radarima kod škola

VIDEO K9: U okviru nastavka projekta Unapređenja opreme za kontrolu saobraćaja, Grad Novi Sad nabavlja nove saobraćajne znakove sa dopler-radarima koji će biti postavljeni u zoni četiri osnovne škole u Novom Sadu i okolnim naseljima.

0
19

Saobraćajni znakovi sa dopler-radarima informišu vozače o ograničenju brzine, stvarnoj brzini kretanja, i upozoravaju na prekoračenje.

Preduzeće koje dobije posao na tenderu, uz znakove, moraće da isporuči i softvere za kontrolu i dijagnostiku putem tableta ili laptopa.

Prikupljeni podaci koristiće se za analizu saobraćaja i trebalo bi da omoguće detektovanje perioda kada je najviše saobraćajnih prekršaja, te da pomognu u otkrivanju nasilnih vozača. Osim toga, softver bi trebalo da obezbedi podatke o maksimalnoj i prosečnoj brzini vozila, okupiranosti ulice, broju vozila, aktivnosti znaka i broju prekoračenja brzine.

Nova oprema biće montirana kod osnovnih škola “Jovan Popović” u Novom Sadu, “Đura Jakšić” u Kaću, “Miroslav Antić” u Futogu i “Ivo Andrić” u Budisavi, a koštaće, kako je procenjeno, oko pet miliona dinara bez PDV-a.

Podsetimo, 2019. godine nabavljeni su i prvi dopler-radari, koji su postavljeni u Ulici Maksima Gorkog kod OŠ „Đorđe Natošević”, kao i na Telepu u zoni OŠ „Jožef Atila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.