Novi vatrogasni centri u gradu

VIDEO K9: Potrebno je napraviti određene organizacione promene u okviru Vatrgasnog saveza grada Novog Sada, zaključili su njegovi članovi koji su na konferenciji doneli odluku o osnivanju tri nova centra.

0
491

Vatrogasni klub veterana, Centar za obuku i Centar za rad sa mladima biće osnovani u okviru Vatrogasnog saveza grada.

Zadatak Vatrogasnog kluba veterana biće da čuva uspomenu i neguje tradiciju vatrogastva, kaže Ljubica Krnjaić, sekretarka Saveza.

“Da obezbedimo da kadrovi koji su godinama radili u dobrovoljnom vatrogastvu, koji su puno svog vremena dali, koji već imaju određenu naviku i oni teško sad mogu da se povuku, da se ne bave tim poslom, da bi oni mogli njihovo znanje nama i dalje mlađima da prenose, ali da oni možda čak da pišu neke monografije. Znači da čuvaju uspomenu na onu vrstu opreme koja se koristila, na one aktivnosti koje su bile u to njihovo vreme i ranije i da se staraju baš o svom zdravlju i raspoloženju”, rekla je Krnjaić.

Centar za rad sa mladima ima zadatak da okuplja decu i mlade i posebno razvija njihovu kluturu i spremnost, te proširuje znanje, sve u cilju da ih pripremi za vatrogasni poziv, ali i da ih pripremi da oni kao građani svoje vatrogasno znanje mogu da primene u životnim situacijama koje nose određene odgovornosti i opasnosti, bilo to na radnom mestu ili u slobodno vreme.

“I osnovali smo obrazovni trening centar. To će biti mesto gde će se okupljati dobrovoljni vatrogasci i pozivati u goste profesionalne vatrogasce radi što bolje razmene znanja i iskustava i vežbe za stvaranje onih uslova baš koji će na požaru biti, da bi se uvežbali i da ne budu papirnati vatrogasci, nego da budu spremni za sve ono što ih na požaru može sačekati”, navela je Krnjaić.

Planirano je da novi centri počnu sa radom već u ovom mesecu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.