Novi ultrazvučni aparati u novosadskom Domu zdravlja

VIDEO K9: Dom zdravlja "Novi Sad" dobio je tri nova ultrazvučna aparata, od kojih su dva pušteni u rad u Domu zdravlja na Limanu 4, dok će jedan aparat raditi u objektu "Zmaj Ognjena Vuka".

0
560

Najsavremeniji ginekološki i kardiološki ultrazvučni aparati, kao i ultrazvučni aparat za RTG dijagnostiku, od danas su na raspolaganju Domu zdravlja “Novi Sad”.

“Koliko je to značajno za grad Novi Sad, mogu vam samo reći podatak da godišnje u objektima Doma zdravlja se izvrši preko 70000 ultrazvučnih pregleda. Od toga, oko 25000 otpada na ginekološke preglede. Na ovaj način građani Novog Sada dobijaju zaista ono što zaslužuju. Najsavremenije aparate i najsavremeniju dijagnostiku. Koliko rastu standardi usluga, kvaliteta usluga u samom Domu zdravlja Novi Sad, može da govori i podatak da se samo ove godine u Dom zdravlja vratilo 7 specijalista, izuzetnih, koji su svojevremeno otišli iz Doma zdravlja”, rekao je prim. dr Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja Novi Sad.

Puštanju u rad aparata prisustvovao je i gradonačelnik Miloš Vučević, koji je ovom prilikom istakao da je Grad za tri nova aparata izdvojio 18.000.000 dinara.

“Mi ćemo naravno svakako sa Domom zdravlja nastaviti da intenzivno ulažemo u bolje uslove za pružanje zdravstvene zaštite Novosađanima, da to nikad ne može da bude mnogo novaca, uvek je potrebno naravno i izdvajati i ulagati i to je jedan od prvorazrednih značaja i ciljeva grada Novog Sada. Da se našalim, nećete mi zameriti da citiram doktora Horvata. Grad Novi Sad nema para da kupuje jeftine stvari. Kupujemo najskuplje i najbolje. Kada kažem najskuplje mislim u smislu kvaliteta i najsavremeniju opremu od najeminentnijih proizvođača, sa najboljim softverima, sa pre svega najboljom uslugom što je u interesu Novosađana”, naveo je Vučević.

Vučević je najavio i nova ulaganja u Dom zdravlja u narednom periodu, gde će akcenat biti stavljen na nabavku mamografa i novih vozila za izlaske na teren.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.