Novi štrajk zaposlenih u katastru

VIDEO K9: Organizacione jedine katastra Republičkog geodetskog zavoda od danas su ponovo u štrajku. I dok su građani kivni zbog ponovnog zatvaranja vrata katastra, u sindikatu Nezavisnost RGZ kažu da nije ispoštovan dogovor koji je okončao prethodnu obustavu rada.

413

Radnici u Republičkom geodetskom zavodu danas su ponovo stupili u štajk, jer kako kažu, rukovodstvo ovog Zavoda nije ispunilo sporazum koji je potpisan 21. januara.

Sugrađani koji su, možda, imali strpljenja za prethodnu obustavu rada službe katastra koja je trajala oko mesec i po dana do 22. januara, ovoga puta izgleda imaju manje razumevanja.

U sindikatu Nezavisnost Republičkog geodetskog zavoda, međutim, kažu da su na novi štrajk bili primorani, jer nije ispoštovan dogovor iz Sporazuma postignutim sa Vladom Srbije.

Danas imamo situaciju da je na januarskoj plati jednoj grupi zaposlenih koja je pretežno sa područja novog sada i pančeva umanjena primanja, nekima i do 25 procenata, faktički su ljudi ostali bez dodataka koje su primali godinama u nazad, koji su razlozi i zbog čega je došlo do umanjenja Sindkiati nemaju nikakve informacije”, naveo je Nebojša Pejčinović ispred Sindikata Nezavisnost RGZ.

Kako je rekao, atmosfera je skoro identična onoj kada su stupili u prethodni štrajk. Međutim, ovog puta, kako je istakao, rukovodstvo preti otkazima radnicima koji su zaposleni na određeno ili rade po o ugovoru o delu.

“Jedan od zahteva koji se tiče na koji je sindikat insistirao a to je da s epreko ministarstva za građevine saobraćaja i infrastrukture pokrene postupak nadzora nad radom rukovodstva RGZ-a zbog propusta koje su učinili u prethodnom periodu, a mi za sada nemamo informaciju da je taj postupak nadzora počeo., a inače po samom zakonu ministarstvo građevine je nadležno da vrši nadzor nad radom RGZ-a”, kazao je Pejčinović.

On je dodao da nije formiran ni Odbor za praćenje primene i sprovođenja Sporazuma što je dovelo do pogrešnih tumačenja i umanjenja primanja zaposlenih. Štrajk će ovoga puta, kako je rekao Pejčinović, trajati do ispunjenja zahteva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.