Novi skener za bržu dijagnostiku

VIDEO K9: U Centru za radiološku dijagnostiku u Beogradu pušten je u rad novi skener koji će omogućiti bržu i kvalitetniju dijagnostiku pacijenata.

0
680

U Centru za radiološku dijagnostiku pri Stomatološkom fakultetu u Beogradu predstavljen je novi, šezdesetčetvoroslajsni skener.

Ovom događaju prisustvovali su ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević – Škodrić kao i dekan Stomatološkog fakulteta u Beogradu dr Aleksa Marković.

Prema rečima dekana Markovića u pitanju je najnoviji aparat koji će pružiti bolju zaštitu i dijagnostiku građanima. Ovo je samo jedna od inovacija a u narednom periodu Fakultet će se truditi da kupovinom novih aparata omogući što kvalitetnije lečenje.

Aparat je kupljen sredinom prošle godine, iako je početkom ove godine pušten u rad. Do tada se koristio šesnaestoslajsni skener iz 2000 godine. Godišnje se pregleda oko 10.000 pacijenata iz cele Srbije i uradi se oko 15.000 pregleda, istakao je dekan dr Aleksa Marković i naglasio da je to jedan od razloga zbog kojeg je došlo do zamene.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar istakao je da je ovo jedan novi nivo usluge koji će omogućiti bržu i kvalitetniju dijagnostiku. Takođe je naglasio da će ovde dolaziti i pacijenti iz unutašnjosti i iz drugih bolnica jer on potpada pod sistem Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Za skener je izdvojeno 300.000 evra odnosno 36 miliona dinara. U pitanju je jedan od najsavremenijih skenera koji će se koristiti prilikom otkrivanja bolesti ili povreda različitih organa. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.