NOVI SISTEMI ZA NAVODNJAVANJE

546

VIDEO K9: U Vojvodini se nastavlja sa investiranjem u borbu protiv vremenskih nepogoda poput suše. Danas su predstavnici sekretarijata za poljoprivredu potpisali 50 novih ugovora kojima se daju sredstva za izgradnju sistema za navodnjavanje u vrednosti od 18 miliona dinara.

U Sremu postoji 16 jezera koje su osamdesetih napravljeni za siteme za navodnjavanje, ali do sada nikad nisu tu funkciju i obavljali. Vlada Vojvodine počela da privodi ova jezera nameni te se danas 80 odsto jezera koristi za navodnjavanje za voćarstvo, povrtarstvo i intenzivno ratarstvo.

Ješić je napomenuo da će vlada nastaviti da ulaže u sisteme za navodnjavenje, mehanizaciju, plastičarsku i stočarsku proizvodnju kako bi vojvođanski proizvođači bili konkurentni na tržištu. Edita Tomić, bavi se voćarstvom i kaže da će joj ova sredstva izuzetno značiti.

Danas je potpisano 50 novih ugovora u vrednosti od 18 miliona dinara, a od početka godine, prema valdinoj računici, pokrajina je uložila 102 miliona dinara u ovu namenu, čime je obezbeđeno navodnjavanje za novih tri hiljade hektara oranica i voćnih zasada u Vojvodini.

Do kraja godine, vojvođanskim poljoprivrednicima je na raspolaganju još 73 miliona dinara za nabavku sistema za navodnjavanje. Ješić je pozvao predstavnike opština u Vojvodini da se mnogo više aktiviraju i da budu ažurniji u obaveštavanju poljoprivrednika o konkursima koje raspisuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, te da poljoprivrednicima, kada je to potebno, pomognu prilikom popunjavanja konkursne dokumentacije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.