Novi sistem zakazivanja pregleda

VIDEO K9: U proteklom periodu u čitavom zdravstvenom sistemu Srbije došlo je do izmene u načinu zakazivanja specijalističko - konsultativnih pregleda uvođenjem Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema Srbije.

0
415

Uvođenje Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema u Srbiji podrazumeva novu proceduru zakazivanja pregleda.

Ukoliko pacijent želi pregled, prvo preko kol centra treba da rezerviše pregled, što će moći da učini kasnije i sam putem interenta. Nakon pregleda kod doktora, ukoliko mu je potreban specijalistički pregled, njegov izabrani lekar mu na licu mesta zakazuje pregled kod specijaliste u domu zdravlja ili u nekoj drugoj zdravstvenoj ustanovi, u zavisnosti od toga gde je termin povoljniji za pacijenta.

Pacijent tom prilikom ima mogućnost da izabere sam ustanovu i lekara kod koga želi pregled. Takođe, izabrani lekari mogu da zakažu i preglede aparatom, poput ultrazvuka, mamogradije, skenera, magnetne rezonance.

Pacijent na zakazani specijalistički pregled treba da dođe samo sa zdravstenom knjižicom, a kako je najavljeno, postoji mogućnost i da putem poruke na mobilni telefon dobije podsetnik dva dana pre zakazanog pregleda.

Osim toga, novi informacioni sistem omogućava i da lekari pacijentima prepišu terapije i lekove putem elektronskog recepta, gde pacijenti dobijaju samo potvrdu da treba da podignu lekove u apoteci, a hronični bolesnici više neće morati kod lekara po recepte, već će ići direktno u apoteku da podignu lekove.

Ovaj sitem zakazivanja počinje da važi i u novosadskoj Dečjoj bolnici, koja je saopštila da će termine kontrolnih pregleda ili potrebnih dijagnostičkih procedura, terapija, kao i operacija, određivati njihov lekar prilikom pregleda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.