Novi servis podrške za OSI

VIDEO K9: Za osobe sa invaliditetom osmišljen je novi servis podrške zahvaljujući međuopštinskom projektu predstavljenom u Novom Sadu koji je finansirala Vlada Švajcarske.

0
9

U Novom Sadu danas je predstavljen zajednički projekat koji su naš grad i Beograd, sa opštinama Savski venac i Vračar, realizovali u cilju podrške osobama sa invaliditetom.

Reč je o novom servisu kojim će biti povećana dostupnost informacijama uvođenjem novih informacionih i komunikacionih tehnologija.

Na Brajevom pismu biće štampani materijali sa važnim informacijama dostupni slepim i slabovidim osobama, a sam štampač će biti dostupan svim potpisnicima o međunarodnoj saradnji.

Prioritet međuopštinske saradnje je uklanjanje svih prepreka sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću u svakodnevnom životu naglasio je član Opštinskog veća gradske opštine Savski Venac Vladimir Pavlović.

Projekat pod nazivom ,,Uspostavljanje međuopštinske saradnje radi osnivanja Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji“ podržali su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Vlada Švajcarske, a njegova vrednost je 20.710 švajcarskih franaka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.