Novi semafor u ulici Narodnog fronta

VIDEO K9: U Ulici Narodnog fronta danas je pušten u rad novi semafor koji će doprineti bezbednosti pešaka i biciklista u delu ove frekventne saobraćajnice.

0
31

Potreba za postavljanjem semafora na ovom mestu proistekla je zbog velike frekvencije saobraćaja i relativne blizine škole i vrtića, a njegovim postavljanjem omogućeno je bezbednije kretanje pešaka i biciklista preko saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake, saopšteno je Iz Gradske uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Novoizgrađeni semafor radi u detektorskom režimu, odnosno pešaci će pritiskom na taster najaviti pojavu zelenog svetla, radi bezbednog prelaska preko kolovoza.

U okviru radova na postavljanju semaforskih uređaja, izvršena je i delimična rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza u zoni prelaza sa obe strane kolovoza, dok su uslovi pristupačnosti zadovoljeni izgradnjom rampi i taktilnih ploča.

Sa ciljem bezbednijeg odvijanja biciklističkog saobraćaja, biciklistički prelaz označen je materijalom crvene boje, čime je postao znatno uočljiviji za sve učesnike u saobraćaju.

Za postavljanje ovog semafora iz budžeta Grada izdvojeno je 9,2 miliona dinara, a uskoro će biti semaforizovana još dva pešačka prelaza u Novom Sadu, u Futoškoj i u Jevrejskoj ulici, navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Iz Uprave apeluju na vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor u Ulici Nardonog fronta, s obzirom na to da je ovaj pešački prelaz do sada bio obeležen samo horizontalnom signalizacijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.