Novi semafor na Temerinskom putu u probnom radu

Novoizgrađeni semafor na raskrsnici Temerinskog puta sa Ulicom Majke Jugovića u utorak, 18. oktobra biće pušten u probni rad, odnosno na žuti treptač.

0
26
FOTO/Grad Novi Sad
FOTO/Grad Novi Sad

Sem postavljanja semafora i uređenja saobraćajnih površina na ovoj raskrsnici, završeno je i opremanje postojećeg semafora na raskrsnici Temerinskog puta sa Dečanskom ulicom.

Semafori na Temerinskom putu su potpuno funkcionalno opremljeni svetlosnom signalizacijom, pešačkim tasterima (pešačkim detektorima) i zvučnim signalima. Na ovaj način biće omogućen bezbedan prelaz pešaka preko kolovoza i bezbedno uključivanje vozila iz Ulice Majke Jugovića i Dečanske ulice na Temerinski put. 

Raskrsnice su, sem svetlosnim signalima, opremljene i dodatnom opremom u vidu displeja za prikazivanje preostalog vremena do pojave zelenog svetla za pešake, tastera za pešake i detektora najave za vozače iz sporednih ulica. Najava vozila iz sporednih pravaca obavljaće se preko induktivne petlje, dok će pešaci, pritiskom na taster, omogućiti pojavu zelenog svetla i obezbediti siguran prelazak preko kolovoza na glavnom pravcu. 

Na semaforskim stubovima postavljeni su tasteri za “zvučni signal slobodnog kretanja” (za vreme zelenog svetla) koji se uključuje pritiskom na taster postavljen na donjoj strani kućišta semafora, radi lakšeg prelaska slepih i slabovidih osoba preko kolovoza.

U okviru postavljanja semafora na raskrsnici Temerinskog puta sa Ulicom Majke Jugovića izvedeni su i građevinski radovi, koji su podrazumevali izgradnju pešačkih i biciklističkih komunikacija u zoni raskrsnice, izgradnju ploča vodilja za nesmetano kretanje osoba sa invaliditetom, pomeranje autobuskog stajališta u blizini raskrsnice, kao i ukidanje južnog pešačkog prelaza preko Temerinskog puta.

Za izgradnju semafora na raskrsnici Temerinskog puta sa Ulicom Majke Jugovića i opremanje semafora na raskrsnici Temerinskog puta sa Dečanskom ulicom izdvojeno je 17.756.442,74 dinara.

“Apelujemo na vozače da povećaju opreznost na ovom putnom pravcu, naročito dok se semafori ne puste u redovan rad”, navode u Gradskoj upravi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.