Novi semafor na Bulevaru Evrope

VIDEO K9: Novi semafor na na Bulevaru Evrope od sutra će biti pušten u redovan rad, saopšteno je iz Gradske uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada.

0
13

Pešački semafor na Bulevaru Evrope, u zoni raskrsnice sa ulicama Geri Karolja i Đorđa Magaraševića, od petka 18. februaraa, biće pušten u režim redovnog rada, nakon rada na žutom treptaču.

Iz Gradske uprava za građevinsko zemljište i investicije je saopšteno da će, u cilju unapređenja bezbednosti pešaka prilikom prelaska jedne od primarnih gradskih saobraćajnica, a da bi se pritom što manje remetili tokovi kolskog saobraćaja, ovaj semafor raditi u detektorskom režimu, odnosno pritiskom na taster za najavu zelenog svetla za pešake.

Na semaforskom stubu postavljeni su vremenski displeji, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica.

Osim semafora, na ovom pešačkom prelazu izgrađeni su pešački i biciklistički prilazi kolovozu, kao i prelaz preko razdelnog ostrva, dok su pešačke površine prilagođene potrebama kretanja slabovidih i osoba sa invaliditetom.

Za realizaciju ove investicije izdvojeno je 7.092.000 dinara, navode iz Gradske uprave i dodaju da će uskoro biti pušten u rad i semafor na novoformiranom pešačkom prelazu u blizini ulica Laze Nančića i Pavleka Miškina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.