Novi sadržaji u Sportskom centru na Sajmištu

VIDEO K9: "Sportski i poslovni centar Vojvodina" će, zahvaljujući dodatnim kapitalnim subvencijama iz rebalansa gradskog budžeta, napraviti teretanu na otvorenom i igralište za decu u Sportskom centru na Sajmištu, rečeno je danas na sednici Saveta za obrazovanje i sport. Vrednost ove investicije je šest miliona dinara.

877

Na današnjoj sednici Saveta za obrazovanje i sport Skupštine Grada Novog Sada članovi su podržali dva predloga – Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmena Programa poslovanja Javnog preduzeća “Sportski i poslovni centar Vojvodina” za 2016. godinu i Predlog odluke o izmenama Odluke o Programu investicionih aktivnosti tog preduzeća.

Prvi predlog odnosi se na odluku da se iz rebalansa budžeta “Sportskom i poslovnom centru Vojvodina” opredeli šest miliona dinara.

“Tih šest miliona biće upotrebljeno za revitalizaciju SC Sajmište, i to tri i po miliona za projektno-tehničku dokumentaciju, jedan i po milion za teretanu na otvorenom i milion dinara za dečje igračište. Ova investicija će svim građanima koj žive u tom delu omogućiti da se bave sportom i rekreacijom potpuno besplatno”, rekao je Miloš Pajović, predsednik Saveta za obrazovanje i sport.

Pajović dodaje i da je jedan od razlog za izmenu Programa investicionih aktivnosti upravo ta dodata kapitalna subvencija od šest miliona.

“Što se tiče drugog razloga za promenuu programa jeste izmena u strukturi prihoda. Naime, prihodna strana se povećava za nekih 10,5 miliona što će uticati i na smanjenje planiranog gubitka “Sportskog i poslovnog centra Vojvodina” u 2016. godini”, naveo je on.

Prema Pajovićevim rečima, prihodovna strana uvećana je od zakupa sportskog prostora, dok je planirani gubitak “Sportskog i poslovnog centra Vojvodina” za ovu godinu preko 148 miliona dinara.

Ove dve tačke dnevnog reda naći će se sutra i pred odbornicima Skupštine grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.