Novi Sad u znaku knjige do 13. marta

0
69

Ljubiteljima knjige i umetnosti u našem gradu danas su u hali Novosadskog sajma otvorena vrata Međunarodnog sajma knjiga i 27. izložbe umetnosti „Art expo“, koji će trajati do ponedeljka, 13. marta.

Na ovoj manifestaciji predstaviće se dve stotine izlagača iz šest zemalja, pripremljeno je i 140 različitih programa. Ove godine, kao je rečeno na svečanom otvaranju, očekuje se rekordan broj izlagača, ali i posetilaca.

Izdavaštvo, kao i sakmovi knjige imaju imaju dve naporedne uloge, kedna se odnosi na tržišni momenar, a druga na kulturu, kao što je i funkcija knjige dvostruka i ona je kulturno i ekonomsko dobro, naglasio je državni sekretar Ministarstva za kulturu, Miodrag Ivanović.

Posetioce sajma 9. i 10. marta očekuje i 18. Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“ na kojem će biti predstavljeno gotovo 500 obrazovnih profila, kao i programi za učenike svih uzrasta i programi na jezicima nacionalnih manjina.

Grad Novi Sad sa 972 hiljade dinara finansira zakup prostora na kojem će se na Sajmu predstaviti gradskih 13 srednjih škola.

Posetioce takođe očekuje i izložba posvećena dvadesetogodišnjici nagrade “Sava Šumanović” koji Novosadski sajam dodeljuje i svi autori koji su u tom periodu nagrađeni predstavljeni su u Auli Sajma.

Programi manifestacije će do ponedeljka trajati od 10 do 20 sati, izuzev petka i vikenda kada će biti produženi do 21 čas, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.