Novi Sad u Nedelji zelene diplomatije

VIDEO K9: Ove godine Evropska nedelja zelene diplomatije se, od 24. oktobra do 2. novembram obeležava u 6 gradova i opština sa više od 15 pojedinačnih aktivnosti. Neki od njih su i deo programa predstojećeg Sajma ekologije u Novom Sadu.

0
15

Tri info panela na temu životne sredine i radionice za decu deo su programa koji EU info Point Novi Sad zajedno sa partnerima organizuje u okviru predstojećeg Sajma ekologije.

Dva panela biće upriličena na štandu EU ZA TEBE sutra, sa temama “Ekoopština, Karavan za klimu i konkurs Zelena škola” i “Evropski Zeleni dogovor, Zelena agenda i Klaster 4 – Poglavlje 27”.

U četvrtak će u okviru ovog programa biti organizovane dve radionice za decu “Baštologija” i “Kreativna Reciklaža” kao i info panel “Klimatski pametna poljoprivreda i održivo korišćenje pesticida”.

Ovi događaji u Novom Sadu su, kako je istakla, deo programa Evropske nedelje zelene diplomatije od 24. oktobra do 2. novembra koja se u našoj zemlji ove godine obeležava pod sloganom “Čistija energija za bolju budućnost”.

 „Čistija energija za bolju budućnost“ je inovativna kampanja osmišljena da proslavi Nedelju zelene diplomatije 2023 u Srbiji sa ciljem uključivanja javnosti, kreatora politika, umetnika i aktivista za zaštitu životne sredine u zajedničke napore podizanja svesti o klimatskim promenama, njihovom uticaju na našu zemlju i akcijama koje su potrebne za ublažavanje tih promena. U njenoj promociji u našem gradu učestvuju istaknuta imena u ovoj oblasti.

Tema ovogodišnjih Nedelja zelene diplomatije je „globana pravedna energetska tranzicija“, sa fokusom na globalnom ubrzanju primene mera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, a u našoj zemlji se, kroz više od 15 različitih aktivnosti, realizuje u 6 gradova i opština.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.