Novi Sad u borbi protiv trafikinga

VIDEO K9: Grupa eksperata Saveta Evrope za borbu protiv trgovine lјudima, tokom posete Srbiji, održala je u Skupštini Novog Sada sastanak sa gradskim Timom za borbu protiv trgovine lјudima koji je, kako je rečeno, prepoznat kao jedan od primera dobre prakse.

0
69

Trgovina ljudima predstavlja oblik najtežeg kršenja ljudskih prava i u njenoj prevenciji i sprečavanju grad je pristupio na sveobuhvatan i sistemski način, rečeno je, između ostalog, na sastanku grupe eksperata Saveta Evrope za borbu protiv trgovine ljudima i članova Tima Grada Novog Sada za borbu protiv trgovine ljudima održanom jutros u zgradi Skupštine grada.

Tim čine predstavnici devet institucija i organizacija čija nadležnost obuhvata i rad na prevenciji, zaštiti i podršci žrtvama trgovine ljudima, uz koordinaciju predstavnika Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.

Prema rečima koordinatora gradskog Tima za borbu protiv trgovine ljudima, Nenada Draškovića, realizovan je veliki broj preventivnih aktivnosti u vidu organizacije javnih manifestacija, treninga za zaposlene u oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite.

Prema poslednjim podacima, najizraženija je seksualna eksploatacija. U 2021. godini identifikovano je 14 žrtava, ove godine četiri i sve su žene.

Članovi Tima Grada Novog Sada za borbu protiv trgovine su predstavnici Policijske uprave u Novom Sadu, Višeg javnog tužilaštva, Apelacionog suda, Doma zdravlјa, Školske uprave, Centra za socijalni rad, organizacije Novosadski humanitarni centar, Crvenog krsta, a timom koordinira predstavnik Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.