Novi Sad u 2018.

VIDEO K9: Danas je Skupštini Srbije održana konferencija Svet u 2018. godini na kojoj su se okupili predstavnici Vlade, privrede, diplomatije, dajući analize i osvrt na privredni ambijent, investicionu klimu i buduće korake koji čekaju Srbiju na putu ka pridruživanju EU, sprovođenju reformi kako zakonodavstva tako i društva u celini.

0
247

Učestvujući na konferenciji Svet u 2018. gradonačelnik Novog Sada naveo je neke od planova za2018. godinu, među kojima su:

– ZAVRŠETAK 21 FASADE U PODRGRAĐU TVRĐAVE
– ZAVRŠETAK ŽEŽELJEVOG MOSTA
– NASTAVAK GRADNJE ZGRADE RTV
– NASTAVAK GRADNJE NAUČNO-TEHNOLOŠKOG PARKA
– NASTAVAK GRADNJE ZGRADE HITNE POMOĆI
– NASTAVAK GRADNJE BALETSKO-MUZIČKE ŠKOLE
– UREĐENJE KAMPUSA
– UREĐENJE SAOBRAĆAJNICA

On je takođe istakao da je u prethodnom periodu postojala loša praksa upravljanja lokalnim samoupravama u Srbiji, kao i brojni problemi kao što su dugovi i nerentabilna javna preduzeća, od čega ni Novi Sad nije izuzet.

On je istakao da Novi Sad polako izlazi iz te situacije, ističući da je prema analizi Fiskalnog saveta Novi Sad grad sa najstabilnijim javnim finansijama, sa izbalansiranim budžetom i izvršavanjem rokova plaćanja.

“Mi pratimo i sagledavamo sa našeg lokalnog nivoa istovremeno negujući sve one specifičnosti koje imamo, jer multikulturalnost je stvarnost u Novom Sadu. Očekujemo da ćemo i dalje biti partneri u brojim projektima razvojnim, obrazovnim, inkluzivnim, interkulturalnim, kako bi obezbedili što bolji život za naše građane”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

On je takođe istakao da Novi Sad ne bi bio tako uspešan grad da nema dobru komunikaciju sa pokrajinskom administracijom, i da ne dobija podršku Vlade Srbije.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.