Novi Sad – srpski Amsterdam

VIDEO K9: Više od 7.000 Novosađana prijavilo se za subvencije za kupovinu bicikala koje finansira Grad Novi Sad. Novac će dobiti prvih 700 prijavljenih, a ova kvota je bila popunjena za samo pola sata od otvaranja prijava. Još je mnogo posla pred Gradom i organizacijama koje pospešuju biciklizam u našem gradu, ali u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi zaključuju da, ako bude nastavljeno ovim putem, Novi Sad vrlo brzo može da dobije status domaćeg Amsterdama.

0
37

Tačno u podne, 25. juna, otvorene su prijave za subvencionisanje kupovine bicikala u našem gradu. Već pola sata kasnije, kvota od 702 prijave bila je popunjena.

Broj ukupnih prijava, međutim, nadmašio je sva očekivanja, kažu u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi.  

U toku je, kako je rekao, formiranje konačne rang liste, nakon čega sledi i zvanična potvrda za subvencije. Nakon završetka ove procedure, svi srećni dobitnici imaju dve nedelje da kupe nov bicikl i dostave fiskalni račun, nakon čega im grad refundirati troškove u maksimalnom iznosu do 10.000 dinara.

Veliki broj prijava iznenadio je i predsednika Novosadske biciklističke inicijative Marka Trifkovića, a kako kaže, ovo je dobar pokazatelj da su Novosađani zainteresovani da koriste bicikl kao osnovno prevozno sredstvo, ali, dodaje on, još je mnogo posla kako bi vožnja dvotočkaša u našem gradu bila u potpunosti funkcionalna i bezbedna.

Ovolikim brojem prijava, bio je zatečen i Grad Novi Sad, koji stoga planira i mnogo ozbiljnije projekte u vezi za pospešivanjem biciklizma u Novom Sadu, navodi Trifković i dodaje da naš grad, ako se nastavi ovim tempom, vrlo brzo može dobiti status domaćeg Amsterdama.

Gradska uprava za zaštitu životne sredine nedavno je raspisala konkurs za izbor organizacije koja će deliti subvencije u drugoj turi koja se očekuje već na jesen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.