Novi Sad – Simbol zelenog grada

VIDEO K9: U 2021. godini će Novi Sad postati simbol zelenog grada, jer nastavlja aktivnosti na održavanju starih i stvaranju novih zelenih površina, objavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević na svom Instagram profilu nakon sastanka Saveta za ozelenjavanje.

0
12

Na sastanku Saveta za ozelenjavanje je bilo reči o oformljavanju dve nove parkovske površine, kod Spensa i kod Štranda, gde oba zahtevaju promenu planske dokumentacije. Takođe, preporučeno je da se poveća površina pod zelenilom za 10%, saopštio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je podsetio da se u urbanističkim planovima investitori uslovljavaju da određene parcele (oko 20-25%) budu pod zelenilom, a da od toga 60% bude pod visokim zelenilom, zbog čega je Savet danas razmatrao kako da u planovima bude predstavljeno ulično zelenilo u procentualnom smislu (zbog visokog zelenila).

Bilo je govora i o planu koji treba da doprinese podizanju medonosnih zelenih površina, a koji treba razraditi s pčelarima i definisati lokacije, a takođe i o planiranju urbanog ozelenjavanja Grbavice i Nove Detelinare.

Novi Sad će, prema rečima gradonačelnika, dobiti i 10 eko autobusa, tako da će 2 linije gradskog prevoza postati sasvim eko održive. On je podsetio i da je grad dobio 3.000 brestova koji formiraju vetrozaštitni pojas, a čija je sadnja u petak počela u Nemanovcima, blizini gradske deponije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.