Novi Sad posle oluje

VIDEO K9: Prizori nakon dva velika nevremena koja su pogodila naš grad nalikuju onim iz apokaliptičnih filmova, a sugrađani kažu da ovako nešto do sada nisu doživeli u Novom Sadu.

0
24

U dva razorna nevremena koja su pogodila naš grad u sredu i petak, Novi Sad je izgubio mnogo – jedan mlad život se ugasio, više od 1000 stabala je popadalo, neko je ostao bez krova nad glavom, a deo grada u mraku.

Oluju nije izdržao ni čuveni koprivić, spomenik prirode u centru Novog Sada. Drvo je bilo staro više od 150 godina, a od 1978. godine je Spomenik prirode i uživa zaštitu prve kategorije.

Snažno nevreme koje je pogodilo Novi Sad odnelo je i deo krova Novosadskog sajma, a ni jedan od najvećih simbola grada, Petrovaradinska tvrđava, nije odolela naletima vetra, te su iz Grada Novog Sada apelovali na sugrađane da se šetnja i obilasci po tvrđavi redukuju, dok se oštećeni objekti ne saniraju. Pod naletom vetra pao je i kran na jednu od zgrada na Detelinari.

Posledice nastale štete se i dalje uklanjaju, parkovi i gradska plaža Štrand su za sada zatvoreni za posetioce, a Novosađani u svim delovima grada se okupljaju i uređuju svoje kvartove koliko je to moguće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.