Novi Sad podržava urbanu umetnost

VIDEO K9: Povodom aktuelnog problema vezanog za zgradu u Gimnazijskoj ulici na broju 2, gde je pre nekoliko dana prekrečen deo grafita, oglasio se i Grad Novi Sad. Naime, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić naveo je da Grad podržava uličnu umetnost i najavio da će biti određene nove lokacije za oslikavanje murala.

0
295

Grad Novi Sad podržava urbanu umetnost, zbog čega će u narednom periodu utvrditi šta se desilo u vezi sa muralom francuskog umetnika Remeda u Gimnazijskoj ulici br. 2, navodi se u saopštenju.

“Evropska dimenzija, odnosno uključivanje internacionalnih umetnika, ali i participativnost građana u donošenju odluka o budućim muralima u gradu, neophodni su standardi na kojima su radile mnogobrojne evropske prestonice kulture. Planiramo da u skladu sa Strategijom kulturnog razvoja Grada Novog Sada u narednih nekoliko godina obezbedimo prostor za više murala domaćih i priznatih svetskih umetnika, što je i dokaz da itekako podržavamo ovaj vid umetnosti”, rekao je Rožić.

Na osnovu predloga Novosađana, a uz konsultovanje stručnih službi, biće određeno više lokacija za murale koji će u budućnosti biti naslikani na fasadama Novog Sada, najavio je Rožić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.