Novi Sad po meri slepih i gluvih

VIDEO K9: Grad se trudi da izađe u susret potrebama slepih i slabovidih, ali je neophodno još prilagođavanja kako bi se omogućila njihova veća mobilnost, kažu u Organizaciji slepih i slabovidih Novog Sada.

0
21

Novi Sad je danas, u odnosu na pre pet ili deset godina, znatno prilagođeniji slepim i slabovidim sugrađanima, mada se nije potrudio da ispravi neke od nedostataka vitalnih za njihovo kretanje, naročito u centru grada, u Zmaj Jovinoj ulici, gde su taktilne staze postavljene preko odvoda za atmosfersku vodu ili ispod stolova u baštama kafića i restorana.

Projekat za taktilne staze u centru grada urađen je pre dve godine, ali je pandemija korona virusa usporila njegovu realizaciju, kazao je Goran Vuković, predsednik Organizacije slepih i slabovidih Novog Sada, i dodao da bi ove staze za slepe i slabovide mogle biti izgrađene, a postojeće pravilno postavljene tokom radova na uređenju ovog dela grada koji su u toku.

Kada je o semaforima reč, grad se pridržava dogovora postignutog pre nekoliko godina.

Organizacija slepih i slabovidih Novog Sada već duže vreme bori se i za prilagođavanje gradskog prevoza ovoj kategoriji stanovništva, na način koji odavno postoji u drugim gradovima u Srbiji.

Vuković je pohvalio napore grada da omogući slepim i slabovidim kvalitetnije uslove za život u Novom Sadu i izrazio nadu da će novi autobusi koji budu nabavljani za JGSP imati zvučnu najavu stanica, kao što im je to, kako je rekao, i obećano.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.