Novi Sad pametno reciklira

VIDEO K9: Plastične flaše i limenke Novosađani će sada moći da recikliraju i na pet reciklomata postavljnih širom grada, a osim što će na ovaj način doprineti zaštiti životne sredine, najbolji recikleri biće i nagrađeni.

0
25

Pet reciklomata, odnosno aparata za reciklažu, koji su postavljeni na lokacijama širom grada, omogućiće Novosađanima da na inovativan način odlažu plastične flaše i aluminijumske limenke.

Cilj ovog projekta pod nazivom „Novi Sad pametno reciklira“ koji Grad realizuje u saradnji sa kompanijom „Sekopak“ iz Beograda i Javnim komunalnim preduzećem „Čistoća“, jeste unapređenje sistema primarne selekcije ambalažnog otpada i podizanje svesti građana o značaju zaštite životne sredine.

Aplikacija „Reciklomat“ može se skinuti skeniranjem QR koda na reciklomatu ili na Google Play Store. Aplikacija je besplatna, a preko nje građani mogu, pored sakupljanja bodova, da vide i lokacije svih reciklomata, kao i kolika je njihova popunjenost.

Pet pametnih reciklomata raspoređeno je na centralnim gradskim lokacijama, Beogradskom keju, kod nekadašnje prodavnice „KEJ SHOP“, na Trgu slobode kod „Apolo centra“, u Ulici Žarka Zrenjanina 2 ispred Skupštine grada, u Kineskoj četvrti kod „Fabrike“, na Bulevaru despota Stefana 5, kao i kod glavnog ulaza na kupalište „Štrand“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.