Novi Sad ove godine izdvaja oko 16 miliona dinara za poljoprivredu

VIDEO K9: Za razvoj poljoprivrede na teritoriji Novog Sada u ovoj godini grad je izdvojio oko 16 miliona dinara, koja će u najvećoj meri biti usmerena na finansiranje mera podrške ruralnom razvoju. Predlog programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja usvojen je danas na sednici skupštinskog Saveta za ekonomski razvoj.

284

Od ukupnih sredstava koja će ove godine biti izdvojena za ruralni razvoj poljoprivrede, oko 500.000 dinara je namenjeno kreditnoj podršci poljoprivrednicima, 8 miliona dinara za mere ruralnog razvoja i preko 7 miliona za stimulisanje učešća na sajmovima i promotivnim aktivnostima za registrovana poljoprivredna gazdinstva.

“U okviru mera ruralnog razvoja treba svakako izdvojiti 2 miliona dinara za podršku udruženjima poljoprivrednika, zatim sredstva za osiguranje troškova useva, a sredstva za organsku proizvodnju i za sertifikaciju. To su sve programi koji imaju svoj smisao, a akcenat je bačen pre svega na mala i srednja poljoprivredna gazdinstva, na organsku proizvodnju i na promociju onoga što Novi Sad može da pruži”, rekao je Branislav Bogaroški, predsednik Saveta za ekonomski razvoj grada.

Novi Sad je i do sad imao dva sertifikovana proizvoda, Futoški kupus i Fruškogorski med, a Bogoroški se nada, da će sad uz pomoć ovih značajnih sredstava Novi Sad dobiti još neki prepoznatljivi bred i da će se ovim sredstvima pokrenuti mnoga poljoprivredna gazdinstva.

Članovi saveta ovog skupštinskog tela su, osim ovog prihvatili i Predlog odluke o otpisu potraživanja po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda Grada subjektu privatizacije „Društvo za održavanje zgrada“ d.o.o. Beograd, kao i Predlog odluke o otpisu duga subjektu privatizacije Akcionarskom društvu „Galenika“ Beograd.

Konačnu reč o ovim predlozima daće gradski odbornici na sednici gradskog parlamenta zakazanoj za petak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.