Novi Sad ove godine izdvaja oko 16 miliona dinara za poljoprivredu

VIDEO K9: Za razvoj poljoprivrede na teritoriji Novog Sada u ovoj godini grad je izdvojio oko 16 miliona dinara, koja će u najvećoj meri biti usmerena na finansiranje mera podrške ruralnom razvoju. Predlog programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja usvojen je danas na sednici skupštinskog Saveta za ekonomski razvoj.

0
291

Od ukupnih sredstava koja će ove godine biti izdvojena za ruralni razvoj poljoprivrede, oko 500.000 dinara je namenjeno kreditnoj podršci poljoprivrednicima, 8 miliona dinara za mere ruralnog razvoja i preko 7 miliona za stimulisanje učešća na sajmovima i promotivnim aktivnostima za registrovana poljoprivredna gazdinstva.

“U okviru mera ruralnog razvoja treba svakako izdvojiti 2 miliona dinara za podršku udruženjima poljoprivrednika, zatim sredstva za osiguranje troškova useva, a sredstva za organsku proizvodnju i za sertifikaciju. To su sve programi koji imaju svoj smisao, a akcenat je bačen pre svega na mala i srednja poljoprivredna gazdinstva, na organsku proizvodnju i na promociju onoga što Novi Sad može da pruži”, rekao je Branislav Bogaroški, predsednik Saveta za ekonomski razvoj grada.

Novi Sad je i do sad imao dva sertifikovana proizvoda, Futoški kupus i Fruškogorski med, a Bogoroški se nada, da će sad uz pomoć ovih značajnih sredstava Novi Sad dobiti još neki prepoznatljivi bred i da će se ovim sredstvima pokrenuti mnoga poljoprivredna gazdinstva.

Članovi saveta ovog skupštinskog tela su, osim ovog prihvatili i Predlog odluke o otpisu potraživanja po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda Grada subjektu privatizacije „Društvo za održavanje zgrada“ d.o.o. Beograd, kao i Predlog odluke o otpisu duga subjektu privatizacije Akcionarskom društvu „Galenika“ Beograd.

Konačnu reč o ovim predlozima daće gradski odbornici na sednici gradskog parlamenta zakazanoj za petak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.