Novi Sad osniva JKP “Regionalni centar za upravljanje otpadom”

VIDEO K9: Članovi Saveta za zaštitu životne sredine Skupštine grada prihvatili su danas većinom glasova Predlog odluke o usvajanju teksta ugovora o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća „Regionalni centar za upravljanje otpadom“ Novi Sad.

0
39

Novi Sad osniva novo javno komunalno preduzeće pod nazivom “Regionalni centar za upravljanje otpadom”, a predloženi tekst ugovora prihvaćen je danas na sednici Saveta za zaštitu životne sredine i upućen odbornicima na usvajanje.

Ovo je veliki korak u rešavanju višedecenijskog problema koji Novi Sad ima sa postojećom deponijom na ulazu u grad, naglasio je Bojan Vulin, predsednik Saveta za zaštitu životne sredine.

Na sednici je prihvaćen i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan gradske Agencije za energetiku za 2024. godinu.

Prema ovom Programu, ukupni prihodi Agencije za energetiku planirani su u iznosu od 38.250.527 dinara, koliko iznose i planirani ukupni rashodi.

Prihode čine tekuće subvencije iz gradskog budžeta od 34.377.706 dinara, prihodi od naknada za izdavanje licenci 3.772.821 dinara, kao i prihodi od kamata planirani u iznosu od 100.000 dinara.

U 2024. godini, između ostalog navedenog u Programu rada, planirano je praćenje sprovođenja mera energetske efikasnosti Grada za period 2022-2024. godine i donošenje Plana za naredni period do 2027, zatim popunjavanje Informacionog sistema za energetski menadžment, kao i Baze podataka energetskih bilansa opština Republike Srbije Ministarstva rudarstva i energetike, izrada elaborata energetske efikasnosti javnih objekata i sertifikata o energetskim svojstvima javnih objekata, kao i izradu projektno-tehničke dokumentacije za energetsku sanaciju javnih objekata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.