Novi Sad: Održan protest zbog RTV

Protest pod nazivom "Podrži RTV" održan je juče ispred Studija "M" Radio Novog Sada. Sa tog protesta su zatražene neopozive ostavke kompletnog sastava Upravnog odbora Javne medijske ustanove Radio televizije Vojvodine i poništavanje svih odluka koje je doneo aktuelni UO.

414

Protestu su prisustvovali i predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) kao i predstavnici nekoliko nevladinih organizacija.

Iako najavljen kao građanski protest, skupu su prisustvovali funkcioneri pojedinih političkih stranaka, među kojima i predsednik DS Bojan Pajtić, predsednik SDS Boris Tadić, predsednik pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin i drugi.

Na početku skupa prisutnima su deljene majice bele boje sa natpisom na prednjoj strani “Ne dam RTV”, dok je na zadnjoj strani majice bio natpis “Podrži RTV”.

Skupu se obratilo nekoliko novinara RTV, a pročitani su i zahtevi koji su upućeni sa tog skupa, a osim ostavke kompletnog sastava UO, zatraženo je od Skupštine Republike Srbije da “u skladu sa zakonom izabere nove članove REM, kako bi to telo moglo da radi u punom sastavu i legitimno odlučuje o izboru novih članova upravnih odbora javnih servisa”.

Zahtevano je i da se UO RTV izabere kroz “transparentan i zakonit proces” te da imena svih kandidata budu javno dostupna.

Među zahtevima se nalazi i poziv međunarodnoj zajednici u kojem se traži da se odredi prema zbivanjima u javnom servisu Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.