NOVI SAD NAREDNE GODINE DOBIJA 300 POLICAJACA

(VIDEO K9) Iako po važećoj sistemaizaciji Novom Sadu fali tek 29 policajca, realno stanje je potpuno drugačije. Upravo zbog toga, ministar policije najavio je danas izmenu sistematizacije, kojom će Novi Sad dobiti preko 300 policajaca u narednoj godini.

930

U narednom periodu, planirano je formiranje zajedničkih patrola žandarmerije i policije, koje će raditi na održavanju mira i bezbednosti građana.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je za sledeću godinu veća budzetska izdvajanja za pripadnike žandarmerije, kako bi radili u što boljim uslovima. Za sledeću godinu je u planu i 16 novih vozil za policiju. Prema njegovim rečima, najavljena saradnja između policije i žandramerije će u velikoj meri doprineti smanjenju stope kriminala u nasem gradu.

Načelnik policije u Novom Sadu Stevan Krstić rekao je danas da će zajedničke patrole vrlo brzo pokazati pozitivne efekte, i da će se takva saradnja ostvarivati u najrazlicitijim oblicima.

Prilikom danasnje posete ministra policije bilo je reci i huliganima na stadionima. Osvrćući se na nedavne događaje, direktor policije Milorad Veljović je rekao da je interes policije da svi huligani budu izvedeni pred lice pravde te da će huliganstvo u našoj zemlji vrlo brzo biti iskorenjeno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.