Novi Sad – Kongresna destinacjia

VIDEO K9: Razvoj kongresnog turizma jedna je od mera buduće Strategije održivog razvoja Grada Novog Sada u kojoj će imati značajnu podršku Turističke organizacije Srbije, rečano je danas na sastanku u Gradskoj kući.

0
86

Turističke organizacije Grada Novog Sada i Srbije imaju dugogodišnju uspešnu saradnju koja se pretežno ogledala u promociji našeg grada i privlačenju turista, odnosno u dovođenju turoperatora, novinara i influensera. To je doprinelo da, samo u toku prošle godine, bude zabeleženo više od 560.000 ostvarenih noćenja turista, što predstavlja rekordan rezultat, a početkom ove godine nastavljen je trend rasta.

Ovo je rečano danas u Gradskoj kući na sastanku gradonačelnika Milana đurića s direktorkom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović i direktorom Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije Dušanom Borovčaninom.

Kada je reč o nastavku i unapređenju saradnje, gradonačelnik je istakao da je razvoj kongresnog turizma jedna od mera buduće Strategije održivog razvoja Grada Novog Sada i da je, na tom putu, podrška Turističke organizacije Srbije veoma značajna.

Prema Đurićevim rečima, uz ponudu smeštajnog i kongresnog kapaciteta, bogatu gastronomsku i kulturno-istorijsku ponudu, kao i geografski položaj u odnosu na aerodrom Nikola Tesla, Novi Sad je odlična destinacija za održavanje manjih kongresa, do 500 ljudi.

U gradu postoje dva hotela sa pet zvezdica i 10 hotela sa četiri zvezdice koji svojim smeštajnim kapacitetom i kongresnim salama zadovoljavaju potrebe organizacije manjih skupova, naveo je gradonačelnik i doda da postoje i dodatni prostori u kojima se takođe održavaju poslovni događaji, dok Kongresni centar „Master“ ima najveći kapacitet i punu tehničku opremljenost, te može da primi do 1.000 ljudi.

Predstavnici Turističke organizacije Srbije iskazali su spremnost na saradnju i ukazali da blizina glavnog grada i novosadska autentična i domaćinska atmosfera daju dodatnu vrednost kongresnoj priči Novog Sada.

Prisutni su se složili da Novi Sad, već sada predstavlja važnu destinaciju za kongresni turizam o čemu govore i rezultati renomiranog slovenačkog „Kongres Magazina“ koji svake godine predstavlja analizu kongresnih destinacija.

Analiza pokazuje da Novi Sad, iz godine u godinu, povećava svoju prosečnu ocenu koja je 2022. godine iznosila 4.11 dok je, poređenja radi, 2017. godine ona bila 3.63.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.