Novi Sad i Beograd 22. septembra obeležavaju Dan bez automobila

U trećoj po redu akciji "Samo ne autom", na Dan automobila 22. septembra, pored Beograda, prema najavi organizatora, učestvovaće i grad Novi Sad.

0
248

Takmičenje “Samo ne autom”, deo je globalne inicijative Dan bez automobila, koja se u svetu obeležava dve decenije svakog 22. septembra u okviru Evropske nedelje mobilnosti. Njen cilj je podigne svest javnosti u pravcu prepoznavanja važnosti da budemo odgovorni prema svom zdravlju i sredini u kojoj živimo.

Prošle godine je uspešno obeležen Dan bez automobila u Srbiji. Učestvovalo je više od 450 takmičara i takmičarki iz 45 kompanija i organizacija, a tog dana je ukupno pređeno, svi zajedno, više od 5.000 kilometara biciklom ili pešice.

U istoj akciji koja je ponovljena u maju ove godine, bilo je još više učesnika – preko 600 takmičara i skoro 9.000 pređenih kilometara.

Ove godine akcija “Samo ne autom” se održava u okviru projekta “Lokalni razvoj otporan na klimatske promene”, čiji je nosilac Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku Programa UN za razvoj.

Projekat je zasnovan na “izazovima” za pronalaženje inovativnih načina za borbu protiv klimatskih promena na nivou lokalnih samouprava.

Kompanije, institucije ili organizacije treba da prijave svoj tim od najmanje tri člana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.