Novi Sad domaćin Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu

VIDEO K9: Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu u disciplini fider za nacije biće održano u Novom Sadu na kanalu DTD od 13. do 19. juna. Osim sportskog, ovakvi događaji od velikog su značaja i za turističku ponudu grada, jer se očekuje oko 7.000 noćenja tokom nedelju dana takmičenja, istakli su u Gradskoj upravi.

581

Na 6. po redu Svetskom prvenstvu u sportskom ribolovu učestvovaće takmičari iz 28 zemalja. Na kanalu DTD, na potezu između Prevodnice i Dunava, staza je već sređena i vidno obeležena.

Sve reprezentacije će u ponedeljak, 13. juna, biti spremne za ovo veliko takmičenje, a svaku reprezentaciju čini devet članova – šest takmičara i tri člana stručnog tima.

“Ova kompletna staza, koja je dugačka oko 3,5 km i podeljena je u pet sektora. Svaka reprezentacija će na samom takmičenju na vodi imati po pet ribolovaca, a rezultat će biti sabiran, što znači da se sabiraju poeni dva takmičarska dana, u subotu i nedelju. Naša reprezentacija je relativno mlada, ali je veoma spremna i mislim da ima velike šanse da bude dobro plasirana među zemljama koje mogu da očekuju medalju kao što su Italija, Engleska i Mađarska”, precizirao je Dragan Bošković, predsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije.

Bošković se zahvalio i Gradu Novom Sadu za razumevanje i podršku u poslednjih nekoliko godina, kao i na mogućnosti da Kanal DTD bude korišćen za ovo prvenstvo.

“Tri godine nakon održavanja Evropskog prvenstva u ribolovu za seniore, našem gradu je ponovo pripala čast da bude domaćin, ovog puta 6. Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu. To treba da bude na ponos svih Novosađana, jer se time pokazuje da je Novi Sad izrastao u grad koji zaslužuje da bude domaćin najvećim svetskim manifestacijama”, istakao je Predrag Svilar, član Gradskog veća za sport i omladinu.

On je naglasio da je teško nabrojati sva velika evropska, balkanska i svetska takmičenja kojima je naš grad bio domaćin, dodavši da Novi Sad polako, ali sigurno, preuzima primat dobrog organizatora značajnih sportskih manifestacija.

Aleksandar Petrović, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada istakao je i turistički aspekt ovog takmičenja za naš grad.

“Pored tog sportskog aspekta, neće biti zanemarljivi ni drugi. Pre svega se to odnosi na turizam, jer će se za tih nedelju dana trajanja takmičenja u Novom Sadu realizovati preko 7.000 noćenja. Svim takmičarima želim dobrodošlicu, uspešno takmičenje, fer i sportsko nadmetanje i neka pobedi najbolji”, rekao je Petrović.

Svečano otvaranje 6. Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu će biti održano u četvrtak, 16. juna u Domu Vojske Srbije na Beogradskom keju u 18 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.