Novi Sad dobija volonterski servis

VIDEO K9: Protokol o saradnji na projektu Novosadski volonterski servis, potpisan je danas između Fondacije 2021 i Omladinske prestonice Evrope Opens, a predstavnici ove dve organizacije, zajedno sa Udruženjem "Čepom do osmeha", predstavili su ovom prilikom projekat volonterske platforme Mozaik za Ginisa.

0
642

Novosadski volonterski servis biće platforma namenjena svim Novosađanima, a umrežiće i veliki broj organizacija i institucija. 

“To je praktično nešto što je važna stvar u Evropi, a što kod nas je još uvek definisano kao rad za dž, a zapravo je to najvažniji resurs u društvenim promenama i boljitku jednog društva, jeste zapravo jedan momenat u kome imamo šansu da izgradimo nešto što će biti dugoročni legat i kontinuiran rad u ne samo ovome što smo danas spomenuli, humanitarnog rada, već i omladinskog rada, u oblasti kulture, sporta, dakle u različitim segmentima”, rekao je Nemanja Milenković, direktor Fondacije “Novi Sad 2021”.

 

“Radiće se na profesionalan i odgovoran način sa volonterima. Pre svega imajući u vidu da ti volonteri dobiju neke pasoše kompetencije, ali i volonterske knjižice u koje će zapisivati ono što su radili i kompetencije koje su sticali, da bi mogli eventualno prilikom pronalaženja posla da se snađu bolje. Da kod poslodavaca imaju neke veće kvalifikacije koje su stekli volontiranjem, a to je jako važno pogotovo kad pričamo iz ugla mladi koji najvećim delom volontiraju u Srbiji i Novom Sadu”, naveo je Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS-a.

Grozdanović je istakao da ovim žele i da pozovu odrasle i starije sugrađane da se priključe volontiranju, jer ono ne pripada samo mladima, a upravo saradnja sa prestonicom kulture, primer je u kojem može biti umreženo više različitih ciljnih grupa.

Ovom prilikom predstavljen je i projekat Mozaik za Ginisa u kojem će u pravljenju mozaika od čepova, učestvovati volonteri.

“Očekujemo oko 300 volontera koji će praviti sami mozaik. Biće podeljeni kroz par timova i organizacija je već dobro osmišljena, 621 metar kvadratni, Trg u Novom Sadu, kod Miletića, 29. biće postavka svega u centru. 30. se očekuje da se krene sa sklapanjem mozaika u osam sati ujutru”, kazala je Vanja Petković, predsednica Udruženja “Čepom do osmeha”.

Nakon završetka mozaika, svi čepovi, čija će težina iznositi oko jedne tone, biće usmereni u humanitarne svrhe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.