Novi Sad dobija novi park

VIDEO K9: Novi Sad za sada ima pet parkova - Kamenički, Dunavski, Futoški, Limanski i park kod Železničke stanice, a uskoro će naš grad biti bogatiji za još jedan. 3,5 hektara korovskih površina između Detelinare i Novog naselja biće pretvoreno u park tokom 2017. godine, saznajemo u JKP"Gradsko zelenilo".

0
1412

JKP”Gradsko zelenilo” u 2017. godini, osim preseljenja svojih prostorija, planira i da uredi površinu između Detelinare i Novog naselja koja je trenutno pod korovom i sa nekoliko deponija.

“To je lokacija Bulevara Evrope i Novog naselja, dakle radi se o jednoj površini koja je decenijama unazad zarasla u korov. Tu postoji nekoliko divljih deponija, tuda prolazi i stara pruga i deo tih površina pripada i Železnicama Srbije. Ono što mogu da najavim je to da ćemo mi tu podići park površine 3,5 ha. Da li će se taj park kasnije proširivati narednih godina, to već ne zavisi od nas, nego od rešenja pitanja vlasništva između Železnica Srbije i grada Novog Sada”, rekao je Ivan Nožinić, PR JKP “Gradsko zelenilo”.

S obzirom na veliko zagađenje vazduha u gradu, kako navodi Nožinić, ovaj park će postati pluća i Detelinare i Novog naselja.

“Mogu da najavim, dakle, 3,5 ha korovskih površina se pretvara u jedan lep savremen park koji će biti zaista ukras, a i pluća ovog dela grada”, kazao je Nožinić.

Novi sad je sa manje od 5% daleko od evropskih standarda po procentu učešća zelenih površina i prema Strategiji za pristupačnost Grada Novog Sada 2012-2018, planirano je  je da se taj postotak poveća za 15 do 20% u različitim delovima grada,

Stoga će gradu, pored pet postojećih parkova, park između Detelinare i Novog naselja svakako dobro doći.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.