Novi Sad dobija još dva nova semafora

VIDEO K9: Do kraja godine bi na Podbari i Detelinari trebalo da budu postavljeni novi semafori. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ima spremne tehničke dokumnetacije iz ranijih godina za još semafora, tako da je vrlo moguće da ih na ulicama Novog Sada bude postavljeno i više.

0
30

Prema planu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, do kraja godine trebalo bi da budu postavljena još dva semafora u gradu, jedan na Detelinari, na uglu Bulevara Evrope i Branka Bajića, a drugi na Podbari, na raskrsnici Jug Bogdana, Temerinske i Branka Radičevića.

Postavljanje semafora na Detelinari Grad će koštati 10 i po miliona dinara, a radovi na Podbari oko 8,3 miliona dinara.

UGZI iz ranijih godina ima spremne tehničke projekte za postavljanje još semafora na više gradskih ulica, pa bi rebalansom budžeta novac mogao da bude opredeljen i za njihovo postavljanje.

Dobar deo sugrađana, međutim, među kojima su najviše vozači, nije zadovoljan preteranom semaforizacijom u gradu, jer kako tvrde, ona dovodi do usporavanja saobraćaja, stvaranja gužvi i većeg zagađenja okoline.

Ove godine planirano je projektovanje, odnosno izrada tehničke dokumentacije vredna tri i po miliona dinara, za još tri semafora u Novom Sadu i po jednog u Petrovaradinu i Futogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.