Novi Sad dobija Centar izvrsnosti za napredne tehnologije u poljoprivredi

VIDEO K9: Počinje realizacija projekta Antares, kojim Novi Sad dobija evropski Centar izvrsnosti za napredne tehnologije u poljoprivredi. Tim povodom Pokrajinska vlada usvojila je Informaciju o finansiranju i upravljanju projektom izgradnje zgrade Instituta BioSens i nabavke naučno-istraživačke opreme u okviru projekta Antares.

0
464

Kroz razvoj dva najperspektivnija sektora Srbije, IT i poljoprivrede, Antares će se fokusirati na razvoj održive poljoprivrede kao najznačajnijeg segmenta domaće industrije, na transfer inovacija iz istraživanja u privredu i na ubrzan ekonomski razvoj zemlje.

“Cilj Antaresa je da razvije Institut BioSens u evropski centar izvrsnosti za napredne tehnologije u oblasti održive poljoprivrede. Realizacijom ovog projekta će se, uz zapošljavanje oko 150 novih naučnika, zadržati najbolji mladi stručnjaci u zemlji i privući najbolji istraživači iz inostranstva”, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Institut BioSens, čiji je osnivač AP Vojvodina, je Istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema iz Novog Sada. Sa budžetom od 28 miliona evra, od čega polovina predstavlja bespovratna sredstva EU, a druga polovina nacionalno sufinansiranje koje je već obezbeđeno, izgradnja nove zgrade Instituta BioSens trebalo bi da se realizuje u naredne tri godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.