Novi Sad dobija bejblejd arenu na inicijativu šestogodišnjeg dečaka

Novi Sad dobiće arenu za borbu čigrama, na inicijativu šestogodišnjeg Simona koji je pisao gradonačelniku o svojoj zamisli da u gradu bude napravljena Bejblejd arena.

0
300

Ideja je prihvaćena, a za Simona Nikovića danas je upriličen prijem u Gradskoj kući. Simonova majka, Lena Niković naglasila je izrazitu upornost svog sina i rekla da on dva meseca nije odustajao od stupanja u kontakt sa gradonačelnikom kako bi ostvario svoju zamisao.

Ovaj šestogodišnjak rekao je da je nakon gledanja crtanog filma, došao na ideju da izgradi nešto po uzoru na ono što je video u crtaću.

“Otkrio sam da ta arena može da se kupi, ali sam ipak hteo da je napravim na igralištu, da svi možemo da se igramo napolju. Ja sam želeo da idem na igralište i iskopam rupu sam, ali su mi mama i tata rekli da prvo moram da pitam gradonačelnika za dozvolu, pa sam mu napisao pismo i predao ga na šalter br. 14 u Gradskoj kući”, ispričao je Simon.

Dečak je pokazao da veruje u svoju ideju na koju je došao nakon gledanja istoimenog crtanog filma. Njegovo pismo zvanično je zaprimljeno 14. juna, a gradonačelnik je kontaktirao nadležne u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije kako bi se proverilo postoje li uslovi da na toj lokaciji bude izgrađena arena za bejblejd koja je ovih dana gotovo završena.

“Ponosan sam što možemo da ugostimo u Gradskoj kući Simona i da mu se zahvalimo na odvažnosti i hrabrosti da kao šestogodišnjak gradskoj administarciji uputi pismo sa svojom idejom, konkretnom i korisnom za najmlađe. Hvala i medijima koji skrenuli pažnju na pismo, kao i kompanijama koje su se odazvale da pomognu izgradnju arene. Ona je skoro završena, a dizajnirana je po uputstvima našeg malog sugrađanina i biće postavljena na lokaciji koju je predložio inicijator projekta Simon. Čekamo još jednu igračku da nam stigne, pa ćemo za koji dan imati prvu bejblejd arenu u Novom Sadu u blizini MZ Narodni heroji“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.