Novi Sad čitao deci

VIDEO K9: Februar je u našem gradu bio u znaku akcije “Novi Sad čita deci”. Deci i sa decom čitalo se u brojnim gradskim ustanovama i organizacijama. Među njima su i vrtići Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, a u jednom od njih, vrtiću Vilenjak, sutra će biti održana završna aktivnost ove akcije.

237

U inicijativu Centra za rani razvoj ”Harmonija” pod nazivom ”Novi Sad čita deci” realizovanu tokom ovog meseca uključilo se 26 ustanova i organizacija sa područja grada, a sam grad je inicijativu podržao štampanjem plakata i flajera, ustupanjem prostora i podrškom.

Istraživanja pokazuju da deca sa kojom se čita od najranijeg detinjstva imaju razvijeniju pažnju, rečnik i jezičke veštine koje su od ključne važnosti za kasnije opismenjavanje i razumevanje teksta. Takva deca razvijaju i bolji socijalni razvoj, veštija su u razumevanju socijalnih situacija, ponašanja drugih, shvatanja uzroka i posledica svog i ponašanja drugih osoba. Efekti su vidljivi i u periodu adolescencije i odraslom dobu.

U inicijativu ”Novi Sad čita deci” uključena je i trećina vrtića PU ”Radosno detinjstvo”. Završna aktivnost ove akcije biće održana sutra sa početkom u 18 časova u vrtiću ”Vilenjak”, u Radničkoj ulici, gde će biti upriličeno i svečano otvaranje izložbe radova kojima su deca prikazala čime su se bavila sa svojim vaspitačima i roditeljima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.