Novi Sad bogatiji za još jedan vrtić

Završena je izgradnja vrtića „Kamičak“ Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ koji se nalazi u Ulici Milana Tepića bb u Veterniku. Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravno odnose investirala je u izgradnju tog objekta ukupne površine 2051,00 m2, a radovi koji su počeli na leto 2021. godine, okončani su i pre ugovorenog roka.

0
45

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, istakao je ovom prilikom da je veoma ponosan na ovaj projekat u Veterniku, odnosno na novi objekat PU “Radosno detinjstvo”. U novoizgrađeni vrtić “Kamičak” upisano je 274 dece koja su raspoređena u 12 grupa, od kojih je šest jaslenih. Ove godine će u Predškolsku ustanovu biti upisano oko 17 300, što je rekordan broj, naglasio je Vučević.

Gradonačelnik je naglasio i da je sledeći izazov povećanje standarda zaposlenih.

“Pre jedne decenije, naše vaspitačice su imale oko 35 000 dinara mesečnu platu, a ona je danas preko 56 000 dinara. Sa povećanjem koje nas čeka od januara, primanja vaspitačica će ići do 63 000, što svakako nije dovoljno, ali jeste bitna razlika u odnosu na ranije. Dodatno, povećali smo i iznos solidarne pomoći koju pruža Grad, a koja je za ovu godinu viša i iznosi 60 000 dinara po zaposlenom. Problem su i dalje plate servirki, kuvarica i zaposlenih koji održavaju higijenu objekta, jer smo tu ograničeni zakonima i moramo naći način da i tom delu zaposlenih u „Radosnom detinjstvu“ rastu primanja”, istakao je gradonačelnik Vučević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.