“Novi Sad – biodiverzitetski grad”

VIDEO K9: Kako bi motivisali sugrađane i promovisali očuvanje prirode i raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta, Gradska biblioteka pokrenula je projekat ,,Novi Sad – biodiverzitetski grad“.

0
43

Svesni posledica klimatskih promena i zagađenja vazduha i reka, sve prisutnije ,,urbanizacije“ prirode, kao i uticaja koje ove pojave imaju na okruženje i kvalitet života, Gradska biblioteka projektom ,,Novi Sad – biodiverzitetski grad“ želi da doprinese zaštiti urbane prirodne i društvene sredine, kažu u ovoj ustanovi.

Projekat je započet 15. maja, a na samom početku građani imaju mogućnost da svoje mišljenje i stavove na temu očuvanja prirode biodiverziteta i razvoja održivih gradova iskažu putem ankete koju mogu da popune do 15. juna u svim odeljenjima i ograncima biblioteke, kao i u elektronskom obliku na sajtu i Fejsbuk stranici.

Projekat nudi veliki broj različitih sadržaja od kojih su centralni događaji javne tribine i radionice, kao i literarni, foto i video konkurs za sve uzrasne kategorije.

Strateški partneri na ovom projektu su organizacija ,,Javne biblioteke 2030“ iz Brisela, kao i Nacionalna asocijacija zelenih krovova Srbije iz Novog Sada te Univerzitetska biblioteka ,,Svetozar Marković“ iz Beograda.

Radionice će biti održane tokom jula i avgusta u svim ograncima Gradske biblioteke, u Biblioteci na Štrandu i u Digitalnom Omladinskom centru. Među predavačima će biti profesori biologije, doktori, pčelari i arhitekte.

Završnica projekta je planirana za septembar, kada će biti predstavljeni nagrađeni kojima će biti dodeljene prigodne nagrade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.