Novi Sad bez kreditnog zaduženja

VIDEO K9: Novi Sad je stabilna lokalna samouprava koja nije ulazila u kreditna zaduženja, rekla je Dina Vučinić, zamenik šefa odborničeke grupe SNS u Skupštini Novog Sada, u emisiji Nema bez veze. Prema njenim rečima, mnoga od gradskih javno komunalnih preduzeća, posle više godina, sada dobro posluju, a na pomolu su i investicije koje bi mogle doneti otvaranje novih radnih mesta.

570

Pozitivni pomaci u poslovanju novosadskih javno-komunalnih preduzeća su vidni, rekla je Vučinić, dodavši da je i opozicija na poslednjoj sednici gradske Skupštine pozitivno ocenila izveštaje o poslovanju određenih gradskih preduzeća.

Ona je podsetila da su mnoga od njih 2012. godina bila u veoma teškom finansijskom stanju.

“Jedan od najgorih primera bilo je Gradsko zelenilo, JKP Put, ali i Lisje, te još neka. Lisje konačno pozitivno posluje, radnici primaju plate. Gradsko zelenilo je uspelo da prepolovi dug dobavljačima, a JKP Put od 2007. godine konačno posluje sa dobiti”, rekla je Vučinić.

Ona je navela i da je Novosadska toplana pre pet godina bila u minusu od 700 miliona dinara, a da je 2014. godinu završila u plusu od 800 miliona. Novi Sad je stabilna lokalna samouprava, istakla je Vučinić, a realizacija njegovg budžeta jasno će se videti na kraju godine.

“Novi Sad, kao stabilna lokalna samouprava, nije ušao ni u jedan kredit i nije se zaduživao. Čak imamo 7% manje izdvajanja na mesečnom nivou za plate, što je veliki uspeh i Novi Sad se, verovatno, neće ni zaduživati dok za to ne bude bilo nekih velikih potreba”, navela je Vučinić.

Vučinić je podsetila i na pismo namera jedne američke kompanije o investiranju u Novom Sadu, rekavši da bi, ukoliko dođe do realizacije ovog velikog posla, to značilo značajan finansijski podsticaj gradskoj privredi i otvaranje stotina novih ranih mesta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.