Novi rokovi za Sentandrejski most

VIDEO K9: Sugrađani koji su se nadali da će u drugoj polovini ovog meseca biti pušten u saobraćaj Sentandrejski most, moraće još malo da sačekaju.

510

Rok za završetak obnove Sentandrejskog mosta zbog nepredviđenih radova još jednom je pomeren.

Prema prvobitno planiranoj dinamici, vozila su nakon rekonstrukcije Sentandrejskog mosta trebala da pređu polovinom septembra, ali je taj rok produžen do 14. novembra zbog, kako je tada rečeno, pojave nepredviđenih radova i složenosti posla. Nakon toga je usledilo novo pomeranje roka na 13. januar.

Poslednjih dana decembra, međutim, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije otpočela je pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda za dodatne radove na rehabilitaciji ovog mosta. Razlog tome je činjenica da firme “Srbijautoput” i “Mostogradnja”, već izvode dodatne nepredviđene radove.

Iako raniji nepredviđeni radovi nisu menjali vrednost ugovora, koji je bio izmenjen, ovim postupkom ući će se u novi ugovor koji predviđa radove vredne oko 8 miliona 553 hiljade dinara.

Dodatni radovi predviđaju uklanjanje naslaga starog maltera, izradu nadsloja od betona, kao i prepravku postojeće pešačke staze. Kako prenose lokalni mediji, maksimalni rok za izvođenje radova je 26 dana.

Podsetimo, radovi na rehabilitaciji mosta preko kanala DTD, odnosno Sentandrejskom mostu počeli su 19. marta 2018. godine, u skladu sa ugovorom potpisanim sa izvođačem DOO „Srbijaautoput“ Beograd, sa učesnikom u zajedničkoj ponudi beogradskim GP „Mostogradnja“.

Vrednost ove investicije iznosi nešto više od 68 miliona dinara sa PDV-om, a radove zajednički finansiraju u jednakim iznosima Grad Novi Sad i JP „Putevi Srbije“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.