Novi rebalans budžeta APV za 2022.

VIDEO K9: Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade utvrđen je rebalans budžeta AP Vojvodine za ovu godinu, koji sada iznosi 95,16 milijardi dinara.

0
18

Novim predlogom rebalansa budžeta Vojvodine, koji je danas utvrdila Pokrajinska vlada, budžet pokrajine 95,16 milijardi dinara, što je povećanje od 5,96 milijardi dinara ili skoro 6,7 odsto.

Rebalans budžeta ostvaren je najvećim delom u povećanim prihodima od poreza na dobit od 5,37 milijardi dinara, saopšteno je sa sednice Pokrajinske vlade.

Sredstva kapitalnog dela budžeta veća su za 4,85 milijardi dinara i biće, kako je saopšteno, raspoređena za završetak važnih investicionih zahvata koji su u toku i za nove projekte.

Dve velike investicije u vodoprivredi obezbediće tehničke mogućnosti za snabdevanje vodom poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje na više od 20.000 hektara i za te namene predviđeno je 1,13 milijardi dinara, kao i 143,4 miliona dinara za vodosnabdevanje u šest lokalnih samouprava: Bečej, Bačka Topola, Subotica, Inđija, Senta i Novi Sad.

Za rekonstrukciju starog objekata Kamenice 1 u kompleksu Instituta u Sremskoj Kamenici, nabavku linearnog akceleratora za Institut za onkologiju i za nabavku opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini predloženo je 1,3 milijarde dinara.

Opredeljeno je 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Novog Sada, kao i 170 miliona dinara za završetak rekonstrukcije lokalnog puta Stapar–Sivac.

Za tehničko-tehnološko opremanje Radio-televizije Vojvodine namenjeno je 534 miliona dinara, što će, kako je navedeno, omogućiti potpuno preseljenje zaposlenih iz starog objekta u novoizgrađeni na Mišeluku.

Za završetak radova na objektu Narodnog pozorišta u Subotici planirana su sredstva u iznosu od 274 miliona dinara.

Iako je prvobitno bilo predviđeno zaduženje od 450 miliona dinara kod Evropske banke za obnovu i razvoj za projekte unapređenja energetske efikasnosti u objektima javne namene u Vojvodini, u ovoj godini, kako je rečeno, to neće biti učinjeno pošto još nije zaključen ugovor sa ovom bankom, a finansijski potencijal pokrajinskog budžeta omogućava da realizacija projekta bude započeta iz sopstvenih sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.