Novi računi Informatike

VIDEO K9: Početkom juna meseca na adresu svih koji račune plaćaju putem objedinjene naplate preko Informatike, dobiće račune sa novim izgledom, saopšteno je oz ovog preduzeća.

1477

Majski računi koji stignu početkom juna imaće novi izgled, kažu u Informatici. Kako navode, računi će biti modernijeg izgleda, ali i jednostavniji.

“Izvršili smo izmene računa za komunalno stambene usluge sa ciljem jasnijeg i detaljnijeg prikaza stavki sadržanih na svakom pojedinačnom računu. Račun je u potpunosti usaglašen sa propisima koji regulišu oblast zaštite potrošača, te sadrži detaljniji prikaz formiranja pojedinačne cene i ukupno cene na računu”, istakla je Mirjana Beronja, portparol JKP Informatika.

Na poleđini računa se nalaze stavke JKP Novosadska toplana, a tu je i dijagram koji prikazuje potrošnju grejanja i potrošnju tople vode, objašnjava Beronja.

 “I da napomenemo da cene iskazane na računima nisu menjane, sem cene proizvodnje i isporuke toplote za grejanje prostorija, koja je ovog puta snižena. Znači nije ništa povećano, nego je sniženo, shodno odluci Skupštine Grada Novog Sada”, kazala je Beronja.

U Informatici podsećaju da građani i dalje mogu da koriste pogodnosti “Plave kućne računaljke” koja je, prema navodima Beronje, veoma popularna akcija koju Novosađani rado koriste.

“Znači, svi oni građani koji šest meseci uzastopno do 20. u mesecu izmiruju svoja dugovanja mogu da dobiju tako zvanu “zlatnu kuglicu” i mogućnost oslobađanja plaćanja jednog mesečnog računa”, rekla je portparol Informatike.

U Informatici navode da je za april mesec bilo potrebno minimum 686 bodova da bi se korisnici oslobodili plaćanja računa, a takvih je, prema rečima Beronje, bilo 719.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.