Novi protest ispred Centra za socijalni rad Novi Sad

VIDEO K9: Danas je ispred Centra za socijalni rad održan drugi protest podrške za Anu Mihaljicu.

0
104

Ispred Centra za socijlani rad u Novom Sadu danas su, kako su ranije i najavili, novi protest održali predstavnici brojnih udruženja i nekoliko desetina građana u znak podrške Ani Mihaljici, majci koja tvrdi da joj je u novembru Centar neosnovano oduzeo tri maloletna deteta.

Policija je sve vreme obezbeđivala skup, a grupa okupljenih je u jednom trenutku provalili kapiju i ušli u dvorište Centra, gde se nalazi i Sigurna dečja kuća, kako bi izvršili pritisak na zaposlene da, kako kažu, vrate decu majci ili da joj bar omoguće da ih vidi.

Osim Ane Mihaljice i njenog advokata Milana Bosike, okupljenima se putem razglasa obratilo i nekoliko sugrađana, među kojima i prijatelji i poznanici Mihaljice, kao i narodna poslanica sa liste “Mi – Glas iz Naroda” Jelena Pavlović te advokatica Milica Maraš.

Podsetimo, u slučaju Ane Mihaljice, Centar za socijalni rad saopštio je da je radio po zakonu, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, kao i da majka nije ispunila propisane uslove kako bi joj deca bila vraćena, odnosno da je zanemarivala roditeljske dužnosti.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku saopštio je da je Centar postupao u skladu sa interesom dece, a oglasio se i Zaštitnik građana koji je, po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u Novom Sadu od kojeg je zatražio da u roku od sedam dana dostavi podatke o ovom slučaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.