Novi projekti u OŠ “Kosta Trifković”

VIDEO K9: Osnovna škola Kosta Trifković spremno je dočekala početak nove školske godine, sa kojom su stigle i obaveze, novine u radu, kao i novi projekti u koje će biti uključeni zaposleni i đaci.

0
1674

Školska godina počela je prema programu, a petacima je u raspored uvršten jedan novi predmet i promenjeni su nazivi dva postojeća, tako oni od ove godine izučavaju Tehničko i tehnologiju, Informatiku i računarstvo i Fizičko i zdravstveno vaspitanje.

Osim ove novine, u školi Kosta Trifković sa novom godinom počeli su i novi projekti.

“Jedan od važnih školskih projekata je vezan za Erasmus + projekat, gde se radi o razvijanju tolerantnih odnosa među različitim populacijama kroz interkulturalnost i tako dalje. Gde će biti obuka kako nastavnika tako i učenika i njihovih roditelja. Osim toga škola je u projektu samovrednovanja gde upravo danas smo dobili prijavu od strane Ministarstva prosvete”, rekao je Milan Spasojević, direktor škole.

Škola je u fazi obuke osoblja za uvođenje elektronskog dnevnika, čiji je cilj digitalizacija rada u prosveti, naveo je Spasojević i dodao da je cilj škole razvijanje i uvođenje što većeg stepena digitalizacije u rad.

“Odnos između digitalnih sredstava i pisanih udžbenika treba da bude otprilike 60 prema 40 posto. Škola raspolaže sa IKT sredstvima, internet mrežom koja pokriva celokupnu školu i što omogućava svim akterima škole, od učenika, nastavnika i roditelja, da što više priđu nekim softverima koji imaju sadržaje za realizaciju nastave”, naveo je Spasojević.

On je istakao da će škola nastaviti da pridaje značaj novim nastavnim metodama rada,  interaktivnom pristupu nastavi kao i u primeni savremenih nastavnih sredstava, kako bi rad i uspesi konstantno napredovali.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.