Novi poziv za izmirenje poreskih obaveza

VIDEO K9: Novosađanima je iz Gradske uprave ponovo upućen poziv da izmire svoje poreske obaveze, ukoliko to nisu na vreme učinili.

0
19

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada je u prethodne dve nedelje uputila opomene poreskim obveznicima koji nisu izmirili svoje obaveze po osnovu poreza na imovinu.

Kako je predviđeno slanje novog broja opomena, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović pozvala je poreske obveznike da svoje dospele, a neizmirene obaveze na računu poreza na imovinu za fizička lica, izmire i time izbegnu dalji obračun i naplatu zakonom propisane kamate.

Ona je podsetila da poreski obveznici koji nisu na vreme uspeli da servisiraju svoje obaveze mogu da iskoriste zakonsku mogućnost i podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, čime stiču pravo na otplaćivanje utvrđenog duga na rate, uz otpis kamate u visini od 50%, u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Mesarović je i skrenula pažnju da jedino redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate, a istovremeno, takvim odgovornim odnosom doprinose bržem i kvalitetnijem razvoju grada.

Informacije, kao i odgovore na sve nedoumice povodom poslatih opomena, zainteresovani, pored šalter sale u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26 mogu dobiti i na izdvojenom šalter mestu u prostorijama JKP „Informatika“ na Bulevaru Slobodana Jovanovića br. 15, kao i na info-pultu Gradske poreske uprave u TC „Promenada“, putem elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs i na brojeve telefona: 4871-707, 4871-751

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.