Novi pomor ptica kod Bačke Topole

VIDEO K9: Kod Bačke Topole otkriven je novi pomor ptica, a iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode upućen je apel građanima da prijave trovače.

0
38

Osam uginulih eja močvarica, tri gačca, mišar i gavran, uz razbacane mamce pilećeg mesa sa obojenom materijom na površini, pronađeni su u ataru između Bačke Topole i sela Karađorđevo, preneo je 021.

Leševi su odneseni na Naučni institut za veterinarstvo “Novi Sad”, koji će utvrditi uzrok uginuća divljih životinja, među kojima su dve strogo zaštićene vrste.

Ovaj pomor dogodio se nedugo nakon pronalaska 18 leševa divljih životinja na obali akumulacije Zobnatica, a u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode (PZZP) ističu da je novo trovanje učinjeno gotovo istovremeno.

“Ukoliko je reč o velikoj kampanji trovanja divljih životinja na širem području u opštini Bačka Topola, na šta upućuje izgled i stanje prikupljenih leševa na obe lokacije, onda postoji velika zabrinutost da lista stradalih životinja nije konačna”, kažu u PZZP.

Osim poziva da se ovo delo tretira kao krivično i da se što pre pokrene pravosudni postupak koji će dovesti do kažnjavanja počinilaca, u PZZP pozivaju sve građane kojima je stalo do dobrobiti prirode da prijave uginuće divljih životinja, ali i trovače divljih i domaćih životinja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.