Novi podzemni kontejneri i u ovoj godini

VIDEO K9: JKP "Čistoća" kupiće još podzemnih kontejnera u ovoj godini, pored novih 70 koji su pristigli u novembru prošle godine.

142

Novosadsko Javno komunalno preduzeće Čistoća je u novembru 2019. nabavilo 70 novih podzemnih kontejnera u ukupnom iznosu od 47 miliona i 940 hiljada dinara sa PDV-om.

Za tekuću godinu planirana je nabavka još novih kontejnera, a s obzirom da je reč o približno istoj sumi novca pretpostavlja se da će i broj kontejnera biti isti.

Za nove podzemne kontejnere Čistoća će izdvojiti oko 40 miliona dinara. Posao je u novembru dobila firma “Eco Signal” iz Beograda, a “Čistoća” je i u martu od iste firme kupila identičnu količinu kontejnera po istoj ceni, čime je nastavljena sada već šestogodišnja praksa Čistoće da svake godine ugradi od 50 do 100 podzemnih kontejnera.

Prema pisanju portala 021, biće izdvojeno i dodatnih 15 miliona za rezervne delove za podzemne kontejnere, kao i 50 miliona za kamione za njihovo pražnjenje, kako je naznačeno u Planu javnih nabavki tog preduzeća za 2020. godinu.

Prema istom izvoru, Ćistoća će platiti i oko pet miliona dinara za kontejnere za kabasti otpad i 10 miliona za nadzemne kontejnere. Fizičko i tehničko obezbeđenje imovine i objekata preduzeća iznosiće oko 24 miliona dinara, dok će za usluge ručnog čišćenja delova koji ne mogu biti očešćeni mašinskim putem preduzeće izdvojiti 50 miliona dinara, koliko će koštati i usluge čišćenja, sakupljanja i selektovanja otpada.

Ukupna procenjena vrednost javnih nabavki Čistoće za 2020. godinu je 763.720.000 dinara, bez PDV-a.

1 KOMENTAR

  1. Klasično primer pranja novca. Ista firma Eco Signal, godinama dobija posao i jedini je ponjuđač, a kvalitet je katastrofa. Loši materijali se koriste da bi trajalo što kraće i da bi se naknadno uzimao novac na opravke. Toliko novca je bačeno na ove kontejnere a oni nisu dočekali ni godinu dana a već su truli i raspadaju se, da ne pričamo o smradu koji za sobom ostavljaju jer je urađeno izuzetno loše rešenje, pa sve tečnosti koje se skupljaju ostaju u onom betonskom jerzgru jer nema nikakvog odvodnjavanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.